elinida.dir.bg

 
elinida.dir.bg

Глог
Публикации
Видове лечение
Йога - начин на живот
Мандали, мантри, мудри
Защо "не помага" рейки
Научно обяснение на енергията рейки
Системи за самолечение
Восъколеене
Новини
Фото Галерия
За контакти
Полезни връзкиЗащо "не помага" рейки / ЗАЩО "НЕ ПОМАГА" РЕЙКИ

ЗАЩО "НЕ ПОМАГА" РЕЙКИ
14.05.08 00:08

Автор:Николай Мендел
Понякога хората ни казват, че ето – Рейки не им помага. Имайки опит в Рейки-практиката от няколко години, в това число и като мастер, мога уверено да заявя, че нито един път не съм видял случай, когато Рейки не е подействало. Просто в този случай на човека се предлага уникалната възможност реално да промени своя живот и да отстрани причината за проблемите. Приемете тази ситуация като благословия и възможност за развитие. Нека да разгледаме причините защо Рейки „не помага”:

  1. Това, което използвате, не е Рейки, а вашата лична енергия. Човекът има желание да помогне, да отстрани проблемите, има желание да лекува и вместо енергията Рейки, работи със своята лична сила и енергия, която може да бъде или недостатъчна, или не точно тази енергия, която е нужна в този момент (т.е. честота не от този спектър).
  2. За да има резултат от Рейки, е нужно време. Съществува китайска формула, която утвърждава, че за изцеление на недъг е необходимо два пъти повече време, отколкото е минало от началото на болестта до началото на лечението. Разбира се тази формула е условна и невинаги е справедлива. Освен това, ако сте носили дълго тази болест, дълго сте имали болка, необходимо е време за възстановяването на нарушената функция, като понякога това време е достатъчно дълго.
  3. Болестта се дава на човека с друга цел. Например човекът дълго и упорито ходи не там, където трябва, не обръща внимание на знаците и предупрежденията от ефирния свят или от своята душа. Тогава висшите сили могат да го оставят в постелята не за друго, а за да се осъзнае и да не попадне в опасно място. От такава гледна точка болестта се дава на човека заради неговото благо, макар че той в момента може да не разбира това.
  4. Още една причина, поради която болестта ви е изгодна за вас (т.е. не искате да се излекувате, защото това ще промени начина ви на живот и отношението на хората към вас, а в момента това положение ви устройва, защото като болен всички ви угаждат и обръщат внимание – бел.прев.). Ако Рейки не действа при някаква болест, задайте си въпроса: „Каква изгода получавам от тази болест?”. Ако бъдете честни докрай, ще откриете изгодата примерно в това: потребност от внимание от страна на околните, оправдание за своето желание да не направите нещо („Не мога да направя това, болен съм.”), защита от реалността, удобство при контактите си с обществото или пък друга причина.
  5. Болестта е предизвикана от причина, която човекът не може да отстрани или пък не я вижда. Един простичък пример: Всеки ден си наранявате челото от гвоздей в стената и се наранявате. Вие обаче притежавате чудодеен балсам, който за едно денонощие излекува раната. Но на следващия ден пак се натъквате на гвоздея. И пак мажете раната. И пак се наранявате... След един месец може да си направите извода, че или балсамът не помага, или да внимавате за гвоздея, да го извадите от стената и да престанете да се удряте в него.
  6. Рейки отприщва в човека механизма на „вътрешния лечител”, който направлява енергията в тези места, които в момента имат повече нужда от изцеление, отколкото други места, които искаме да излекуваме. Например случай от реалната практика: Човек си прави сеанси с Рейки, за да не го болят тазобедрените стави, а всъщност първо се нормализира кръвното му налягане, сънят, болките в ръцете изчезват и чак след това започва да се появява резултат при тазобедрените стави. Просто се доверете на мъдростта на Рейки и й дайте възможност да направи това, което е най-важно за вас в момента.
  7. Болестите показват на човека, че на това място в тялото или тази област от живота, на която съответства областта от тялото, боледуваща в момента, трябва да се обърне голямо внимание. Например язвата на дванайсетопръстника най-често показва проблеми в отношенията между партньора от другия пол (съпругата, съпруга, любимия). Отстранете тези проблеми, иначе обострението на язвата ще продължи, докато не отстраните причината.
  8. Има ситуации, при които не трябва да се възстановява нещо, което вече е разрушено. Например с Рейки можете да облекчите болката от зъба, но ако зъбът вече е разрушен, няма да минете без посещение при зъболекаря. Или ако човекът има артериално кръвотечение, отначало затиснете артерията или завържете с нещо, а после започнете да правите сеанс с Рейки.

 

Безспорно има още причини, поради които на пръв поглед Рейки „не действа”. Приемайте Рейки не като чудо, а като мощен инструмент за изменение на себе си и своя живот в положителна посока – към радост и щастие.

 

Така че, ако пускате Рейки на някаква болест и няма все още видим, очевиден резултат, потърсете дълбоката причина за проблема защо не е подействала, като започнете да наблюдавате живота си. Винаги ще намерите причината и това ще ви е много по-полезно, отколкото ако болката преминеше просто така.

      http://www.mendel.kiev.ua/reiki6.htm

Превод: Ел©

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0944